turkmath.org

Türkiye'deki Matematiksel Etkinlikler


05 Nisan 2019, 14:15


Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Matematik Topluluğu Seminerleri

Makine Öğrenimi

Samet Memiş
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Türkiye

“Makineler düşünebilir mi?” sorusunu ilk olarak Turing 1950 yılında gündeme getirmiştir. 1959 yılında Samuel makine öğrenimini: “makinelerin programlanmadığı sonuçları öğrenebilme kabiliyeti” şeklinde tanımlamıştır. Esas olarak 1959 yılında makine öğrenimi yapay zekada sayısal öğrenme ve model tanıma çalışmalarından geliştirilen yapay zekanın bir alt dalı olarak ortaya çıkmıştır. 90’lı yıllarda makine öğrenimi ayrı bir alan olarak gelişmeye başlamıştır. Bu gelişmeden sonra denetimli öğrenme (sınıflandırma), yarı-denetimli öğrenme ve denetimsiz öğrenme (kümeleme) gibi alt alanları ortaya çıkmış ve bunların üzerine çok çeşitli çalışmalar yapılmıştır. Özellikle denetimli öğrenme tıbbi teşhiş verilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Literatürde makine öğrenimi istatistiksel yöntemleri, metrik ve benzerlik fonksiyonlarını yoğun olarak kullanmaktadır. Yaygın olarak kullanılan k-Nearest Neighbour, Fuzzy k-Nearest Neighbour, Support Vector Machines, FSSC ve FussCiyer gibi makine öğrenimi metotlarının iyileştirilmesi üzerine yapılan çalışmalar halen önemini korumaktadır. Bu çalışmada, bulanık parametreli bulanık esnek matrislerin makine öğrenimine bir uygulaması verildi.
Uygulamalı Matematik Türkçe
D205 Nolu Derslik

comu 20.03.2020

Yaklaşan Seminerler Seminer Arşivi
 

İLETİŞİM

Akademik biriminizin ya da çalışma grubunuzun ülkemizde gerçekleşen etkinliklerini, ilan etmek istediğiniz burs, ödül, akademik iş imkanlarını veya konuk ettiğiniz matematikçileri basit bir veri girişi ile kolayca turkmath.org sitesinde ücretsiz duyurabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için gerekli bilgileri almak ya da görüş ve önerilerinizi bildirmek için iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Katkı verenler listesi için tıklayınız.

Özkan Değer ozkandeger@gmail.com

DESTEK VERENLER

ja2019

31. Journees Arithmetiques Konferansı Organizasyon Komitesi

Web sitesinin masraflarının karşılanması ve hizmetine devam edebilmesi için siz de bağış yapmak, sponsor olmak veya reklam vermek için lütfen iletişime geçiniz.

ONLİNE ZİYARETÇİLER


©2013-2024 turkmath.org
Tüm hakları saklıdır