turkmath.org

Türkiye'deki Matematiksel Etkinlikler


Prof.Dr. Timur Karaçay vefat etti

admin 03.05.2024

 

Timur Karaçay 28 Kasım 1942 tarihinde Pınarbaşı-Kayseri'de doğmuştur. 1959 yılında Sivas İlköğretmen Okulu'ndan mezun olmuş, ardından 1963 yılında Ankara Yüksek Öğretmen Okulu'ndan ve aynı yıl içerisinde Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nden Matematik Lisans Diploması almıştır. Öğretmenlik kariyerine Sivas Lisesi'nde başlamış, 1964 yılında ise Ege Üniversitesi'ne asistan olarak atanmıştır. Doktora çalışmasını 1967 yılında Profesör Lothar Koschmieder’in danışmanlığında tamamlayarak, Fourier Analizi konusunda doktora derecesi almıştır. 1967-1968 yıllarında UNECO tarafından Aarhus Üniversitesi'nde düzenlenen uluslararası Doktora Üstü Fonksiyonel Analiz Okulu’na katılmıştır. 1969 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne geçerek, Matematik Bölümünü kurmuş ve 1973 yılında doçent ünvanını almıştır. Akademik kariyeri boyunca Liverpool Üniversitesi'nde araştırmacı olarak çalışmış ve 1979 yılında profesör unvanını elde etmiştir. Tübingen Üniversitesi'nde de araştırmalar yapmıştır.

Timur Karaçay'ın ulusal ve uluslararası dergilerde yayınlanmış 18 bilimsel çalışması ve İngilizce olmak üzere 30'dan fazla kitabı bulunmaktadır. Ayrıca, TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen çeşitli projelerde Bilimsel Komisyon üyeliği yapmıştır. IBM CAD Projesi'nde de çalışmıştır. Kariyeri boyunca çeşitli idari görevlerde bulunan Karaçay, KTÜ Elektronik Hesap Bilimleri Enstitüsü Müdürlüğü, Başkent Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı gibi görevleri üstlenmiştir. Timur Karaçay'ın çalışma alanları Fonksiyonel Analiz ve Bilgisayar Programcılığı olup, son dönemlerinde bilim ve felsefenin kesiştiği noktalarda popüler bilim yazıları kaleme almaktaydı. 

Daha fazla bilgi için: https://www.baskent.edu.tr/~tkaracay/etudio/cv/tk_cv_2015.html
Neden matematikçi oldum röportajı için: https://www.baskent.edu.tr/~tkaracay/etudio/cv/dernek.htm


 

Dikkat: Tablonun altındaki formu doldurduktan bir müddet sonra yazdıklarınız aşağıdaki tabloda görünecektir.

 

Dikkat: Aşağıdaki formu doldurduktan bir müddet sonra yukarıdaki tabloda yazdıklarınız görünecektir.



İlgili Web Sayfası
 
Haber Arşivi

İLETİŞİM

Akademik biriminizin ya da çalışma grubunuzun ülkemizde gerçekleşen etkinliklerini, ilan etmek istediğiniz burs, ödül, akademik iş imkanlarını veya konuk ettiğiniz matematikçileri basit bir veri girişi ile kolayca turkmath.org sitesinde ücretsiz duyurabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için gerekli bilgileri almak ya da görüş ve önerilerinizi bildirmek için iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Katkı verenler listesi için tıklayınız.

Özkan Değer ozkandeger@gmail.com

DESTEK VERENLER

ja2019

31. Journees Arithmetiques Konferansı Organizasyon Komitesi

Web sitesinin masraflarının karşılanması ve hizmetine devam edebilmesi için siz de bağış yapmak, sponsor olmak veya reklam vermek için lütfen iletişime geçiniz.

ONLİNE ZİYARETÇİLER


©2013-2024 turkmath.org
Tüm hakları saklıdır