turkmath.org

Türkiye'deki Matematiksel Etkinlikler

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Cebir ve Sayılar Teorisi Seminerleri

30 Nisan 2024, Salı
16:00
Zoom

The partition function modulo 2 and 4

Ken Ono
University of Virginia, Amerika Birleşik Devletleri

The Ramanujan congruences for the partition function have an extraordinary legacy in mathematics. These days research abounds with new congruences for various sorts of restricted partition functions. Unfortunately, very little is known about p(n) modulo powers of 2. In this talk, the speaker will discuss new and old results about the partition function modulo 2 and 4, and will offer a few precise open questions with the idea of catalyzing work in the area.

NOT: Katılım için linkte yer alan form doldurulması yeterlidir. Form linki: https://forms.gle/Hy1fu15Rc6mYfocZA
Sayılar Teorisi
İngilizce
bseu 22.04.2024'te eklendi

İLETİŞİM

Akademik biriminizin veya çalışma grubunuzun ülkemizde gerçekleşen etkinliklerini, ilan etmek istediğiniz burs, ödül, akademik iş imkanlarını veya konuk ettiğiniz matematikçileri basit bir veri girişi ile kolayca turkmath.org sitesinde ücretsiz duyurabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için gerekli bilgileri almak ya da görüş ve önerilerinizi bildirmek için iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Katkı verenler listesi için tıklayınız.

Özkan Değer ozkandeger@gmail.com

DESTEK VERENLER

ja2019

31. Journees Arithmetiques Konferansı Organizasyon Komitesi

Web sitesinin masraflarının karşılanması ve hizmetine devam edebilmesi için siz de bağış yapmak, sponsor olmak veya reklam vermek için lütfen iletişime geçiniz.

ONLİNE ZİYARETÇİLER

©2013-2025 turkmath.org
Tüm hakları saklıdır