Hakkımızda

İçeriği kullanıcılar tarafından oluşturulan turkmathforum web sitesi, çeşitli seviyelerdeki matematik sorularının kategorize edilerek sorulduğu ve cevaplandığı bir soru-cevap platformudur. Matematiğe ilgi duyan herkese hitap etmektedir. Ülkemizdeki matematik okur yazarlığını tabana yaymanın yanı sıra kullanıcıların katkılarıyla çeşitli seviyelerdeki matematik sorularına detaylı cevapların verildiği bir kütüphane oluşturmayı amaçlamaktadır. Ücretsizdir.

Turkmathforum sitesi iyi soru sormaya ve sorulan sorulara cevap almaya, çözüm bulmaya odaklanmıştır. İsteyen kullanıcı, sorulan soruya kendi cevabını ya da sorulan soruyu veya cevabı geliştirmek için yorum yazar. Verilen cevap veya sorulan soru diğer kullanıcılar tarafından beğenilirse cevabı yazan kişinin turkmathforum topluluğu içindeki itibarı artar. Beğenme işi olumlu ya da olumsuz oylama ile yapılır, yani bir puanlama sistemi vardır. Bu puanlama sistemi ile kullanıcılara çeşitli ünvanlar verilir. Bu ünvanlar kullanıcının turkmathforum topluluğu içerisindeki itibarını gösterir. Buradaki ünvan ve itibar kavramları kafaya takılacak önemli bir şey değildir, sadece motivasyonu arttırmak ve olumlu katkıda bulunmayı teşvik için uydurulmuştur.

Turkmathforum web sitesi,  aynı zamanda Türkiye’deki Matematiksel Etkinliklerin çeşitli dillerde dünyaya duyurulduğu turkmath.org ve Türkçe Matematik Ansiklopedisi girişimi turkmathviki.org adlı web sitelerinin kurucusu olan Özkan Değer tarafından 10 Ocak 2015’te kurulmuştur.

Ülkemiz matematiğine katkısı olması dileğiyle…