turkmath.org

Türkiye'deki Matematiksel Etkinlikler

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Matematik Bölümü Seminerleri

06 Ağustos 2015, Perşembe
17:00
Department of Mathematics seminar room

Regularity of Powers of Edge Ideals

Selvi Beyarslan
Tulane University, Amerika Birleşik Devletleri

Let $G$ be a graph and let $I = I(G)$ be its edge ideal. In this research, when $G$ is a forest or a cycle, we explicitly compute the regularity of $I^s$ for all $s\geq1$. In particular, for this class of graphs, we provide the asymptotic linear function reg($I^s$) as $s\gg0$; and the initial value of s starting from which reg$I^s$ attains its linear form. We also give new bounds on the regularity of $I$ when $G$ contains a Hamiltonian path when $G$ is a Hamiltonian graph.
Çizge Kuramı ve Kombinatorik
İngilizce
admin 20.03.2020'te eklendi

İLETİŞİM

Akademik biriminizin veya çalışma grubunuzun ülkemizde gerçekleşen etkinliklerini, ilan etmek istediğiniz burs, ödül, akademik iş imkanlarını veya konuk ettiğiniz matematikçileri basit bir veri girişi ile kolayca turkmath.org sitesinde ücretsiz duyurabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için gerekli bilgileri almak ya da görüş ve önerilerinizi bildirmek için iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Katkı verenler listesi için tıklayınız.

Özkan Değer ozkandeger@gmail.com

DESTEK VERENLER

ja2019

31. Journees Arithmetiques Konferansı Organizasyon Komitesi

Web sitesinin masraflarının karşılanması ve hizmetine devam edebilmesi için siz de bağış yapmak, sponsor olmak veya reklam vermek için lütfen iletişime geçiniz.

ONLİNE ZİYARETÇİLER

©2013-2025 turkmath.org
Tüm hakları saklıdır