turkmath.org

Türkiye'deki Matematiksel Etkinlikler

Bilkent Üniversitesi Cebir Seminerleri

21 Şubat 2024, Çarşamba
17:30
Zoom

Coherence conditions for the characters of trivial source modules

John McHugh
University of California, Santa Cruz, Amerika Birleşik Devletleri

Recently, Boltje and Carman described a ring of so-called "coherent character tuples" which is isomorphic to the trivial source ring of a finite group. I will explain refinements of Boltje and Carman's result that describe the Grothendieck group of the category of trivial source modules belonging to a fixed p-block of a finite group. These refinements are used to introduce a new type of block equivalence which we call a "strong isotypy." A splendid Rickard equivalence or a p-permutation equivalence induces a strong isotypy, and a strong isotypy restricts to an isotypy in the sense of Broué.

Cebir
İngilizce
bilkentc 18.02.2024'te eklendi

İLETİŞİM

Akademik biriminizin veya çalışma grubunuzun ülkemizde gerçekleşen etkinliklerini, ilan etmek istediğiniz burs, ödül, akademik iş imkanlarını veya konuk ettiğiniz matematikçileri basit bir veri girişi ile kolayca turkmath.org sitesinde ücretsiz duyurabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için gerekli bilgileri almak ya da görüş ve önerilerinizi bildirmek için iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Katkı verenler listesi için tıklayınız.

Özkan Değer ozkandeger@gmail.com

DESTEK VERENLER

ja2019

31. Journees Arithmetiques Konferansı Organizasyon Komitesi

Web sitesinin masraflarının karşılanması ve hizmetine devam edebilmesi için siz de bağış yapmak, sponsor olmak veya reklam vermek için lütfen iletişime geçiniz.

ONLİNE ZİYARETÇİLER

©2013-2025 turkmath.org
Tüm hakları saklıdır