Türkiye'deki Matematiksel Etkinlikler
Berkay Kebeci
Koç Üniversitesi, Türkiye
Grothendieck proposed the category of motives as a Tannakian category, offering a universal framework for Weil cohomology theories. In this talk, we will consider motives in the sense of Nori. One expects the Hopf algebra R of mixed Tate motives to be isomorphic to the bi-algebra A of Aomoto polylogarithms. Our aim is to reconstruct A using Nori motives. This allows us to write a morphism from A to R.
Akademik biriminizin veya çalışma grubunuzun ülkemizde gerçekleşen etkinliklerini, ilan etmek istediğiniz burs, ödül, akademik iş imkanlarını veya konuk ettiğiniz matematikçileri basit bir veri girişi ile kolayca turkmath.org sitesinde ücretsiz duyurabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için gerekli bilgileri almak ya da görüş ve önerilerinizi bildirmek için iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Katkı verenler listesi için tıklayınız.
Özkan Değer ozkandeger@gmail.com
31. Journees Arithmetiques Konferansı Organizasyon Komitesi
Web sitesinin masraflarının karşılanması ve hizmetine devam edebilmesi için siz de bağış yapmak, sponsor olmak veya reklam vermek için lütfen iletişime geçiniz.