turkmath.org

Türkiye'deki Matematiksel Etkinlikler

Galatasaray Üniversitesi Genel Seminer

23 Mart 2022, Çarşamba
15:00
H306 sınıfı

Rank Polynomials of Fence Posets are Unimodal

Ezgi Kantarcı Oğuz
Boğaziçi Üniversitesi, Türkiye

We prove a conjecture of  Morier-Genoud and Ovsienko that says that rank polynomials of  the distributive lattices of lower ideals of fence posets are unimodal. We do this by introducing a related class of circular fence posets and proving a stronger version of the conjecture due to  McConville, Sagan and Smyth. We show that the rank polynomials of circular fence posets are symmetric and conjecture that unimodality holds except in some particular cases. We also apply the recent work of Elizalde, Plante, Roby and Sagan on rowmotion on fences and show many of their homomesy results hold for the circular case as well (joint work with Mohan Ravichandran).

Kombinatorik
İngilizce
gsu2 20.03.2022'te eklendi

İLETİŞİM

Akademik biriminizin veya çalışma grubunuzun ülkemizde gerçekleşen etkinliklerini, ilan etmek istediğiniz burs, ödül, akademik iş imkanlarını veya konuk ettiğiniz matematikçileri basit bir veri girişi ile kolayca turkmath.org sitesinde ücretsiz duyurabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için gerekli bilgileri almak ya da görüş ve önerilerinizi bildirmek için iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Katkı verenler listesi için tıklayınız.

Özkan Değer ozkandeger@gmail.com

DESTEK VERENLER

ja2019

31. Journees Arithmetiques Konferansı Organizasyon Komitesi

Web sitesinin masraflarının karşılanması ve hizmetine devam edebilmesi için siz de bağış yapmak, sponsor olmak veya reklam vermek için lütfen iletişime geçiniz.

ONLİNE ZİYARETÇİLER

©2013-2025 turkmath.org
Tüm hakları saklıdır