turkmath.org

Türkiye'deki Matematiksel Etkinlikler

Yozgat Bozok Üniversitesi Matematik Bölümü Genel Seminerleri

15 Aralık 2021, Çarşamba
21:00
google meet.

Atmosfer-Okyanus Etkileşimi İçin Simülasyon Yöntemleri

Mustafa Ağgül
Hacettepe Üniversitesi, Türkiye

Atmosfer ve okyanus etkileşimi küresel iklimin belirlenmesinde temel faktörlerden birisidir. Ancak, yüksek performanslı hesaplama alanındaki teknolojik gelişmelere rağmen, atmosfer-okyanus simülasyonları bu alandaki en büyük zorluklar arasında yer almaya devam etmektedir. Bu zorlukların başında türbülanstaki akışkanların nümerik çözümlerindeki problemler ve ikili sistemin birlikte ele alınması gerekliliği gelmektedir. Bu seminerde tarafımızca literatüre kazandırılan, yüksek doğruluk ve koşulsuz kararlılıkla bu sistemleri ayrıştıran yöntemler sunulacaktır.

 

NOT: Seminer Google meet üzerinden yapılacaktır. Yayın linki: https://meet.google.com/imr-qhzv-kke
Uygulamalı Matematik
Türkçe
bozok 14.12.2021'te eklendi

İLETİŞİM

Akademik biriminizin veya çalışma grubunuzun ülkemizde gerçekleşen etkinliklerini, ilan etmek istediğiniz burs, ödül, akademik iş imkanlarını veya konuk ettiğiniz matematikçileri basit bir veri girişi ile kolayca turkmath.org sitesinde ücretsiz duyurabilirsiniz. Sisteme giriş yapmak için gerekli bilgileri almak ya da görüş ve önerilerinizi bildirmek için iletişime geçmekten çekinmeyiniz. Katkı verenler listesi için tıklayınız.

Özkan Değer ozkandeger@gmail.com

DESTEK VERENLER

ja2019

31. Journees Arithmetiques Konferansı Organizasyon Komitesi

Web sitesinin masraflarının karşılanması ve hizmetine devam edebilmesi için siz de bağış yapmak, sponsor olmak veya reklam vermek için lütfen iletişime geçiniz.

ONLİNE ZİYARETÇİLER

©2013-2025 turkmath.org
Tüm hakları saklıdır